
Sommige aandoeningen, die met name bij ouderen voorkomen, kunnen zeer invaliderend zijn en het zelfstandig handelen fors beperken. Gelukkig kunnen wij als ergotherapeuten veel doen om de impact van deze aandoeningen op het dagelijks leven van de oudere cliënt tot een minimum te beperken. Dat vergt echter wel de nodige kennis. Daarom organiseren wij op vrijdag 10 december het zogenaamde ‘BIG5’ congres over de rol van de ergotherapeut bij 5 veel voorkomende aandoeningen bij ouderen.
Sprekers

Annemarie Bolder
Annemarie Bolder is ergotherapeut én eigenaar van Ergoworld. Zij is een echte specialist in het omgaan met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Annemarie doet niets liever dan haar enthousiasme en vakmanschap voor hen in te zetten. Dat is dan ook wat je mag verwachten tijdens haar presentatie: bevlogenheid, inspiratie en een hoop praktische tips om het dagelijkse contact met mensen met dementie nog meer waardevol en bijzonder te maken.

Sabine van Erp
Sabine van Erp is ergotherapeut met jarenlange werkervaring in de neurorevalidatie en cognitieve revalidatie. Vanuit haar praktijk JIPA Ergotherapie behandelt zij hoofdzakelijk cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarnaast werkt Sabine als docent binnen de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Nathalie van der Velde
Nathalie van der Velde is klinisch geriater in het Amsterdam UMC en tevens hoogleraar Ouderengeneeskunde, in het bijzonder Valpreventie, aan de geneeskundefaculteit van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij is onder meer voorzitter van het landelijk netwerk valklinieken en voorzitter van de commissie die de landelijke, multidisciplinaire richtlijn ‘valpreventie bij ouderen’ heeft opgesteld.

Susanne Niesten
Susanne Niesten is als ergotherapeut al meer dan 20 jaar werkzaam bij Heliomare Revalidatie waar zij met name cliënten met ALS en langdurige pijnklachten behandelt. Naast haar werk als ergotherapeut is Susanne docent en geeft zij regelmatig post HBO onderwijs aan ergotherapeuten, bijvoorbeeld over ergotherapie in de laatste levensfase.

Ingrid Sturkenboom
Ingrid Sturkenboom is ergotherapeut-onderzoeker bij het Radboud universitair medisch centrum en tevens Expert Ergotherapie voor ParkinsonNet Internationaal. Ingrid promoveerde op het onderwerp ergotherapie bij mensen met Parkinson waarbij zij o.a. onderzocht welke factoren de behandeling bevorderen of belemmeren.
Kosten
De kosten voor deelname aan het congres bedragen €250,- per persoon (excl. BTW).
Gratis E-learning
Naast het ticket voor het congres krijgen deelnemers ook toegang tot onze geaccrediteerde online kennisquiz waarin jouw kennis wordt getoetst over verschillende ergotherapie richtlijnen.
Heb jij deze E-learning al gemaakt? Dan mag je een andere module uit ons aanbod kiezen
Accreditatie: ADAP
Congres: 5 punten (in aanvraag).
Bijbehorende E-learning: 5 punten.
In totaal levert deelname aan dit congres dus 10 punten op voor het Kwaliteitsregister Paramedici.
Locatie
Als we op vrijdag 10 december nog steeds anderhalve meter afstand moeten houden, dan zullen we daar vanzelfsprekend rekening mee houden in de zaal. Het aantal deelnemers zal in dat geval worden gemaximeerd op 100 personen. Meld je dus snel aan als je erbij wil zijn, anders kom je misschien op de reservelijst te staan!